Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu

A Japán Alapítvány a Japán Külügyminisztérium jóvoltából 1972-ben jött létre. Célja, hogy elősegítse Japán és a világ többi országa közötti kulturális kapcsolatok fejlődését, a japán kultúra széles körű megismertetését. A Japán Alapítvány 2003. október 1. óta különleges jogi státuszú, független adminisztratív szervezetként működik, melynek értelmében forrásait a központi költségvetésen kívül a magánszektor adományaiból egészítheti ki. A Japán Alapítvány törekvései között szerepel a nemzetközi kapcsolatok világszintű kiépítése mellett a japán kultúra értékeinek terjesztése, a világ népei közötti kölcsönös megértés elősegítése.

A Japán Alapítvány tevékenysége három területre osztható. A kulturális és művészeti cserekapcsolatokra, a japán nyelvoktatásra, valamint a japanisztikai kutatások, intellektuális cserekapcsolatok területére. Mindehhez járul még egy negyedik oszlopként a nemzetközi cserekapcsolatokkal összefüggő információk gyűjtését, rendszerezését és közreadását végző ún. Információs Központ munkája. 

A Japán Alapítvány budapesti irodája a japán illetve a magyar állam kormányközti megállapodásnak értelmében 1991-ben, immáron több mint 20 éve, a Japán Alapítvány tizennegyedik tengerentúli irodájaként jött létre.

A Budapesti Iroda a magyar-japán kulturális cserekapcsolatok elmélyítése mellett tevékenységeit igyekszik a bölcsészet- és társadalomtudományok, művészeti vonatkozású eseményekre is kiterjeszteni. Továbbá japán nyelvoktatási programok és pályázatok meghirdetésével, élénk résztvevője kíván lenni a japán kultúra hazai terjesztésének.

A Budapesti Iroda a tokiói központ hivatalos programjain túl önálló programokkal, rendezvényekkel valamint pályázati lehetőségekkel is várja minden kedves érdekődőjét.

Az irodán belül könyvtár is működik, helyszínt biztosítva japán nyelvtanfolyamoknak, japán kultúrával foglalkozó előadásoknak, kisebb kiállításoknak. Külső helyszínű rendezvényeink közül már hagyományosnak tekinthetőek filmnapjaink és filmheteink, vándorkiállításaink valamint nagy sikerű színházi és zenei produkcióink.

Munkatársaink:

Igazgató: Tada Sanae

Igazgatóhelyettes: Shirai Sayuri

Japán nyelvoktatási szaktanácsadó: Hayashi Toshio

Japán nyelvoktatási szakértő: Omuro Fumi

Adminisztratív munkatárs: Mészáros Gábor

Programszervezőink:

Tóth Tímea (film, könyvkiadás, japanisztikai kutatás)

Sato-Stumpf Enikő (színpadi előadóművészetek, kiállítások)

Nikolényi Gergely (japán nyelvoktatás)

Szünnapok 2019-ben
január 1-3.

Év eleji szünnap

március 15. Nemzeti Ünnep
április 19. Nagypéntek
április 22. Húsvéthétfő
április 30.

Pihenőnap

május 1.

Munka Ünnepe

június 10. Pünkösdhétfő
július 15.

Tenger napja

augusztus 19.

Pihenőnap

augusztus 20. Államalapítás Ünnepe
október 22. A császár megkoronázásának ünnepe
október 23. 1956-os Forradalom Ünnepe
november 1. Mindenszentek
december 24. Szenteste, pihenőnap
december 25-26. Karácsony
december 27. Pihenőnap
december 31. Év végi szünnap
   
   
© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek