13 június

A hiány borzalma - A japán horrofilm műfaji stratégiái - JFF online kísérőrendezvény

Az ingyenes JFF Online Japán Filmfesztivál kísérő programjaként 2024. június 13. (csütörtök) 18 óráról Varró Attila filmesztéta, filmes újságíró, író, az ELTE BTK Filmtudomány Tanszék oktatója tart ONLINE előadást a japán horrorfilmekről, melyekből a JFF Online Japán Filmfesztivál kínálatában is megtalálhattok néhányat idén.

7 június

Tezuka Oszamu korai animációs munkássága - JFF online kísérőrendezvény

Az ingyenes JFF Online Japán Filmfesztivál kísérő programjaként 2024. június 7. (péntek) 18 órától Lehoczki Péter, az anime-manga kultúrára specializálódott Mondo magazin újságírója átfogó és izgalmas előadást tart Tezuka Oszamu korai animációs munkássága címmel.

5 június

Irodalom Éjszakája BUDAPEST 2024

Az Irodalom Éjszakája rendhagyó világirodalmi barangolásra hív: három estén át 24 ország 24 szerzőjétől színészek olvasnak fel részleteket az irodalomhoz nem feltétlenül kötődő, azt új megvilágításban láttató helyeken. Japán irodalmát ez alkalommal Nagai Kafú képviseli a Szumida című regényével JÚNIUS 6-ÁN, A JURÁNYI HÁZBAN!

31 május

Irodalom Éjszakája DEBRECEN 2024

Az Irodalom Éjszakája rendhagyó világirodalmi barangolásra hív: három estén át 24 ország 24 szerzőjétől színészek olvasnak fel részleteket az irodalomhoz nem feltétlenül kötődő, azt új megvilágításban láttató helyeken. Japán irodalmát ez alkalommal Nagai Kafú képviseli a Szumida című regényével, melyet Pálóczi Bence olvas fel.

14 május

A föld útjai: japán–magyar párbeszéd a kortárs kerámiaművészetben

2024. május 14. (kedd) 17:30-tól a Néprajzi Múzeum MÉTA terében A föld útjai: japán–magyar párbeszéd a kortárs kerámiaművészetben címmel tart előadást Hayashi Izumi kurátor (Museum of Modern Ceramic Art - Gifu), Aso Rando és Hioki Tetsuya képzőművészek. Az előadás moderátora Néma Júlia képzőművész.

23 április

BUDAPEST: Ito Toshimitsu szobrászművész előadása

2024. április 23. (kedd) 17:00 órától Ito Toshimitsu szobrászművész, a Hiroshima Városi Egyetem professzora tart előadást Emlékhelyek és műalkotások címmel a Magyar Képzőművészeti Egyetem Nemzetközi Hetének keretében! Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

22 április

PÉCS: Ito Toshimitsu szobrászművész előadása

2024. április 22. (hétfő) 14:00 órától Ito Toshimitsu szobrászművész, a Hiroshima Városi Egyetem professzora tart előadást Emlékhelyek és műalkotások címmel a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán! Az esemény ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges.

26 március

MAGÁNYOS KASTÉLY A TÜKÖRBEN – Ingyenes japán animációs filmvetítés Kecskeméten!

A Japán Alapítvány Budapesti Irodája 2024. március 26. (kedd) 18:00 órától ingyenes japán animációs filmvetítést rendez a kecskeméti Otthon Moziban!

A vetítés regisztráció ellenében ingyenes! Regisztráció: ITT

25 március

A japán biztosok tevékenysége a trianoni határmegállapítás során ― japán kordokumentumok elemzése 1920-as évekről ―

Kulturális előadás a trianoni békeszerződés és Japán aspektusáról. Előadónk Umemura Yuko, habilitált egyetemi docens. Szeretettel várjuk Önöket március 25-én az Aranytíz Kultúrházban!

22 március

Ogura Hiraku fermentáció dizájner előadása és dupla workshopja

Ogura Hiraku, a világ legismertebb fermentáció dizájnere, március 22. (péntek) 13:00-tól A fermentálás művészete címmel tart kóstolóval egybekötött előadást a Makifood Főzőiskolában, majd ugyanott március 23. (szombat) délután dupla workshop keretében tanulhatják el tőle az érdeklődők a japán konyha alapját jelentő dashi készítését!