Ugrás a tartalomra
15 szeptember

Európai Nyelvi Koktélbár 2023

Immár 13. alkalommal kerül megrendezésre EUNIC Hungary legnagyobb múltú programja, az Európai Nyelvi Koktélbár 2023. szeptember 15-én az Olasz Intézetben! 

13 szeptember

Japán filmek a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

A Japán Alapítvány támogatásával megrendezésre kerülő Budapesti Klasszikus Film Maraton keretében két film lesz látható Kinuyo Tanaka japán rendezőnőtől az Uránia Nemzeti Filmszínházban, illetve egy róla szóló dokumentumfilm is levetítésre kerül szeptember 13. és 14. között!

1 szeptember

Japán rendező a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon

Szeptember 1-én 20:00-tól és 2-án 21:30-tól a kisfilmes nemzetközi versenyprogram részeként ingyenesen láthatja a közönség Furukawa Aoi japán rendező Szülőváros című rövidfilmjét a miskolci Művészetek Házában! A Japán Alapítvány jóvoltából az elsejei premieren magával a rendezőnővel is találkozhatnak az érdeklődők és kérdések feltevésére is lesz lehetőség!

26 augusztus

Szentendrei Japánkert Feszt

Augusztus 26. (szombat) 10:00-től a Japán Alapítvány támogatásával valósul meg a Japánkert Feszt Szentendrén! A színes programpalettán található kalligráfia, origami, harcművészeti bemutató, teaceremónia, kimonó előadás, japán könyvkötés, vezetett séta a Japán Kertben, valamint taiko dob és shakuhachi koncert is! A workshopok előzetes regisztrációhoz kötöttek.

12 augusztus

Mozisziget: Mary és a varázsvirág

Mozisziget: Mary és a varázsvirág

 

 

Augusztus 1-14. között a Margit-szigeten egy rendhagyó, alkalmi kertmoziban az utóbbi évek nemzetközi filmművészetének legjavát lehet megnézni, melyek közt a Mary és a varázsvirág izgalmas története is helyet kap augusztus 12-én szombaton.

 

 

19 június

Japán Filmhét 2023

Újra itt a Japán Filmhét!

Idén öt film mutatkozik be angol és magyar felirattal!

A belépődíj vetítésenként 1300 Ft, a jegyeket a Toldi mozi jegypénztárában és online, a mozi honlapján árusítják. https://toldimozi.hu/programok/japan-filmhet-2023

9 június

Yukio Lippit, a Harvard Egyetem professzorának előadása a bostoni MFA Japán Gyűjteményről

Egyedüálló lehetőség, hogy a Harvard Egyetem elismert professzorának előadásában pillanthassunk be a világ legnagyobb külföldi japán művészeti gyűjteményének a történetébe. A budapesti Szépművészeti Múzeum gyönyörű Schickedanz terméből Yukio Lippit professzor egyenesen a bostoni Szépművészeti Múzeumba repít minket!

7 június

Irodalom Éjszakája 2023

Az Irodalom Éjszakája olyan kulturális esemény, ahol a város és a világirodalom formabontó stílusban adnak egymásnak három estén át találkozót a közreműködő színházak segítségével.A világirodalmi felolvasások Budapesten évről évre új helyszínre vándorolnak, hogy az irodalmi élményen túl a város kulturális sajátosságaira is felhívják a közönség figyelmét. Az idei háromnapos eseménynek a FŐVÁROSI ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYKERT ad otthont. A népszerű létesítmény különböző pontjain 27 ország 27 szerzőjének művei hangzanak el a kései órákban a Vígszínház színészeinek előadásában, olyan arcát mutatva meg az Állatkertnek, amelyet a hagyományos látogatók aligha ismernek.

 

 

22 március

Sushiálmok filmvetítés (újra!)

A februári alkalom nagy népszerűségére való tekintettel újabb Sushiálmok filmvetítést tartunk!

A 85 éves sushikészítő mester, Jiro Ono élete elevenedik meg a megkapó dokumentumfilmben. David Gelb számtalan fesztivált megjárt, gyönyörű képekkel és Philip Glass (Az órák, Kundun) remek zenéivel aláfestett műve nem csak egy rendkívüli ember portréját vázolja fel, de sokat elmond a japán társadalomról és kultúráról is.

A vetítés előtt lehetőség lesz maki válogatásokat vásárolni egyenesen a Sushi Sei konyhájáról. A vetítés után pedig Jókúti András gasztroblogger fog mesélni a Jiro és más sztár szusiséfek éttermében tett látogatásairól.

10 március

SZUSIMÁNIA INSTAGRAM NYEREMÉNYJÁTÉK

Nyerj 20.000 Ft értékű ajándékutalványt a Sushi Sei étterem jóvoltából a SZUSIMÁNIA kiállításunkon készült fotóiddal!

1. Kövesd a @japanalapitvany @mkvmuzeum és @sushiseijapaneserestaurant INSTAGRAM oldalait!
2. Posztold a Szusimánia kiállításon készített fotóidat INSTAGRAMON!
3. Jelöld meg a posztban a @japanalapitvany @mkvmuzeum és @sushiseijapaneserestaurant INSTAGRAM oldalait!

A minden fenti feltételnek eleget tett nevezők között 1 db a Sushi Sei étterembe szóló ajándékutalványt sorsolunk ki. A nyertest privát üzenetben értesítjük, kérjük ne felejtsétek el engedélyezni az üzenetfogadást! Az ajándékutalványt postai úton juttatjuk el a szerencsés nyertesnek.