Ugrás a tartalomra

A 2024/25. évi pályázat kiírásra került. A pályázati feltételek részben módosultak, ezért kérjük, mindenképp olvassák át az irányelveket a pályázatok benyújtása előtt!

A program a 2024/25-ös költségvetési év során Magyarországon és Közép-Kelet Európában lebonyolított kulturális és művészeti projektek/programok megvalósításához ad anyagi támogatást.

 

2018-tól a filmvetítésekkel kapcsolatos projektek számára külön pályázat indult:

https://japanalapitvany.hu/hu/lpsp-filmvetitesek-202425

 

Fontosabb tudnivalók:

Kik pályázhatnak?

- Pályázatunkra olyan nem profitorientált projektekkel és programokkal lehet jelentkezni, melyek az adott országban hozzájárulnak a japán kultúra népszerűsítéséhez.

- A projektek célterülete bármely, a japán művészetekkel foglalkozó esemény (pl. kiállítás, előadóművészetek, kulturális előadások és workshopok, irodalmi művek kiadása).

- Intézmények megfelelő kapacitással a projektek terv szerinti végigviteléhez.

- A projektnek teljesen vagy nagyobb részben kapcsolódniuk kell Japánhoz, a japán kultúrához.

- Online megvalósuló programokkal is lehet pályázni.

- Vallási vagy politikai célú kezdeményezéseket nem áll módunkban támogatni.

- Egyszemélyes projektek (kiállítások, bemutatók) kisebb esélyt kapnak az elbírálás során.

 

Kizárólag nem kereskedelmi célú szervezetek illetve intézmények pályázhatnak olyan programokkal, amelyek 2024. április 1. - 2025. március 10. között valósulnak meg.

 

Milyen költségekre kérhető a támogatás?

Csak meghatározott tételekre, úgymint utazási költség, tiszteletdíj, terembérlet, nyomtatási és média költségek, könyvkiadási költségek stb. Nem adható támogatás előzetes kutatási és fejlesztési projektekre.

A támogatás a projekt lezárultát követően, a szükséges dokumentumok benyújtása után kerül kifizetésre banki átutalással. Az elszámoláshoz szükséges dokumentumok: a Final Report (melynek tartalmaznia kell a Financial Report és a Project Report nevezetű dokumentumokat is), valamint a támogatás fedezetéül szánt számlák.

Ha az alább letölthető General Guidelines című dokumentum tanulmányozása után további kérdései lennének, kérjük lépjen kapcsolatba a területért felelős munkatársunkkal.

 

Mennyi az igényelhető támogatás összege?

Az idei költségvetési évben csak korlátozott számú pályázatot tudunk támogatni!

Az egyes projektek nagyságától és súlyától függően az elérhető támogatás összege maximálisan 1000 euró. Az igényelt támogatás mértéke nem haladhatja meg a projekt költségvetésének a felét

 

Pályázati határidők:

Idén három előre meghatározott szakaszban bírájuk el a pályázatokat.

- Végső jelentkezési határidő a 2024. április 1. és 2024. szeptember 30. között megvalósuló projektekre: 2024. június 1.

- Végső jelentkezési határidő a 2024. október 1. és 2024. december 30. között megvalósuló projektekre: 2024. augusztus 1.

- Végső jelentkezési határidő a 2025. január 1. és 2025. március 10. között megvalósuló projektekre: 2024. december 1.

* Ezek végső határidők. Nyugodtan leadhatja a jelentkezést egy korábbi elbírálási szakaszban később megvalósuló projekt esetében is.

* Az áprilisban és májusban megvalósulandó projektek esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot illetékes kollégánkkal a határidők egyeztetése céljából!

 

Hogyan kell beadni a pályázatot?

Minden űrlapot angolul kitöltve kell benyújtani. A dokumentumokat elektronikusan fogadjuk, ám minden esetben szükség van az eredeti, aláírt példányok szkennelt változatára!

 

Van-e más egyéb feltétele a támogatásnak?

Kérjük, alaposan tanulmányozza át az alább letölthető General Guidelines című dokumentumot!

A támogatás lényeges feltétele, hogy a Japán Alapítványnak szerepelnie kell minden nyomtatott anyagon és egyéb média megjelenéseken.

 

Milyen egyéb információk/dokumentumok szükségesek?

A pályázati adatlappal egyidőben a teljes előzetes költségvetést is mellékelni kell, valamint információt a pályázó szervezetről.

 

A pályázati űrlapok kitöltését megelőzően kérjük, alaposan olvassa át a pályázat részleteit tartalmazó General Guidelines c. dokumentumot! Esetlegesen felmerülő kérdéseivel kérjük, még a pályázat benyújtása előtt keresse a projekt szakterületéért felelős munkatársunkat!

 

Elérhetőség:

Japán Alapítvány Budapesti Iroda

1062 Budapest, Aradi u. 8-10. Tel.: (1) 214-0775/6

 

Felelős munkatárs:

Művészetek: Zugor Valentina (Valentina_Zugor@jpf.go.jp)

 

Letölthető dokumentumok:

General Guidelines

 

A pályázathoz szükséges dokumentumok: 

Application Form

Budget Form

 

Sikeres pályázat esetén benyújtandó dokumentum:

Acceptance/Declination Form

 

A projekt megvalósulását követően benyújtandó dokumentumok:

Project Report

Financial Report

Payment Request