Ugrás a tartalomra

Ez a program a japán tanulmányok területén kiemelkedő külföldi tudósoknak és kutatóknak nyújt lehetőséget arra, hogy Japánban folytassanak kutatásokat, azzal a céllal, hogy támogassa őket és népszerűsítse a japán tanulmányokat a tengerentúlon. A természettudományok, az orvostudományok és a mérnöki tudományok területén dolgozó szakemberek nem vehetnek részt. Három alkategóriát különböztetünk meg az alábbiak szerint.

 

Ösztöndíjasok és kutatók (hosszútávú)


Pályázók: Japánnal kapcsolatos kutatásokat (beleértve az összehasonlító kutatásokat is) végző ösztöndíjasok és kutatók a bölcsészet- és társadalomtudományok területén.

Időtartam: 2-12 hónap (kivéve 59 nap vagy kevesebb).

Ösztöndíjasok és kutatók (rövidtávú)


Pályázók: Japánnal kapcsolatos kutatásokat (beleértve az összehasonlító kutatásokat is) folytató ösztöndíjasok és kutatók a bölcsészet- és társadalomtudományok területén, akiknek projektjeikhez rövid időn keresztül intenzíven Japánba kell utazniuk, hogy ott kutatást végezzenek, anyagokat gyűjtsenek stb.

Időtartam: 21-59 nap


Doktoranduszok


Pályázók: Doktoranduszok, akik Japánnal kapcsolatos kutatásokat folytatnak (beleértve az összehasonlító kutatásokat is) a bölcsészet- és társadalomtudományok területén, akik elvileg elvégezték (vagy az ösztöndíj kezdetéig elvégzik) a szükséges kurzusokat, és szükségesnek tartják, hogy Japánba utazzanak disszertációjuk elkészítéséhez.

Időtartam: Az ösztöndíj időtartama: 4-12 hónap

Határidő: Jelentkezés az online jelentkezési portálon keresztül az összes japán tanulmányi ösztöndíjprogramra 2023. december 1. délig.

A pályázati űrlapokat angol vagy japán nyelven kérjük kitölteni. 


Az eredményekről szóló értesítés: 2024. április vége

Az ösztöndíjak száma (referencia): A 2023-as pénzügyi évre benyújtott 252 pályázatból 88 került a sikeres pályázatok közé.

 

 

További információért kérjük, tekintse meg a Japán Alapítvány alábbi programirányelveit:

Japanese

English


Kapcsolat

The Japan Foundation, Budapest

1062 Budapest, Aradi u. 8-10. Hungary

Tel.: (0036-1) 214-0775/6

Contact info: NISHIMURA Ayaka (Ms.)

The Japan Foundation Budapest

T. +36-1-214-0775

F. +36-1-214-0778

Email: ayaka_nishimura@jpf.go.jp (angol vagy japán nyelven)