• Ösztöndíjas programok japánnyelv-oktatók részére 2023-2024.

A Japán Alapítvány tanulmányi programokat hirdet japánnyelv-oktatók számára Japánban, az Alapítvány Urawa Központjába. Pályázható programok 2023-24-ben:

1. Alapképzés Japánnyelv-oktatók számára (NC-BT)
       2. Nyelvképzés Japánnyelv-oktatók számára (NC-JT)
       3. Módszertani Képzés Japánnyelv-oktatók Számára (NC-MT)

FIGYELEM!
    A jelentkezések ettől az évtől online felületen (Online Application Portal) történnek. Letöltési linkek a lap alján.

• Online Tréning Program Japánnyelv-oktatók számára (NC-OT)

Ez az online képzés olyan nem Japánban élő oktatók részére szól, akik szeretnék elsajátítani a japánnyelv-oktatáshoz szükséges alapvető elméleti és gyakorlati ismereteket. 2023-24-ben az alábbi témákra lehet pályázni:

1. Japán írásjegyek oktatása
      2. A nyelvtanulás értékelése

FIGYELEM!

• Nyelvi Ösztöndíj Kulturális és Akadémiai Szférában Dolgozók, Kutatók számára 2023-2024. (KC-G)

A Japán Alapítvány 2 illetve 5 hónapos ösztöndíjas nyelvi képzéseket hirdet olyanoknak, akik kulturális vagy akadémiai szférában (társadalomtudomány, humán tárgyak, könyvtár, múzeum stb.) dolgoznak, kutatnak, és munkájukhoz szükséges a japán nyelv ismerete.

• Japán-kutatással kapcsolatos projektek támogatása

A pályázat külföldi szervezetek által kivitelezett Japán-kutatással kapcsolatos projektek megvalósításához kínál lehetőséget.

• Japán-kutatás ösztöndíjas programok

A pályázat Japánban végzett kutatáshoz kínál lehetőséget a bölcsészet- és társadalomtudományok azon tudósainak és kutatóinak, akiknek szakterülete Japánhoz kapcsolódik. A program célja, hogy ezúton is elősegítse a külföldi Japán-kutatás fejlődését. A természtettudományok, orvosi tudományok illetve mérnöki ágazatok szakembereire nem vonatkozik a kiírás.

• Hasznos tudnivalók pályázatainkról

A Japán Alapítvány különböző pályázati lehetőségekkel segíti elő a japán kultúra megismerését és megismertetését a művészetek valamint a bölcsészet- és társadalomtudományok területén. Pályázataink között megtalálhatók az intézményeknek, szervezeteknek, illetve a magánszemélyeknek szóló programok is.

• Japanese Studies Fellowship Program

This program provides preeminent foreign scholars and researchers in the field of Japanese studies with opportunities to conduct research in Japan with the aim of supporting them and promoting Japanese studies overseas. Experts in the fields of natural science, medical science, and engineering are excluded. There are three subcategories as follows.

• Kulturális és előadóművészeti projektek támogatása

A Japán Alapítvány Tokiói Központ pályázati kiírása Pályázat japán előadóművészek valamint a japán kultúra megismertetését megcélzó szakértő előadók meghívására (Q-DACS)

• Fordítás és könyvkiadás támogatása

Könyvkiadási és fordítási támogatás japán nyelven megjelent könyvek magyarországi kiadására. Az Alapítvány részben támogatja a fordítói és kiadási költségeket, ezzel elősegítve a japán kultúra széleskörű ismertetését külföldön.

• Vizuális művészetek cserekapcsolata

Külföldön megrendezésre kerülő kiállítások támogatása (Exhibitions Abroad Support Program) Q-EAS
    Célja, hogy anyagi támogatást nyújtson a japán művészeteket és kultúrát külföldön bemutatni szándékozó kiállításoknak.