28 szeptember

A Rjúkjú-szigetek: történelem, kultúra, élővilág

Szeptemberben Japán legdélebbi tartományába kalauzol el minket kulturális előadása keretein belül Dr. Korsós Zoltán, az Állatorvostudományi Egyetem docense, aki három évet töltött ebben a csodálatos szubtrópusi szigetvilágban, ahol a talajlakó ízeltlábúak biológiáját tanulmányozta.

23 szeptember

Európai Nyelvi Koktélbár 2022

Immár 12. alkalommal kerül megrendezésre az Európai Nyelvi Koktélbár, mely ismét Budapesten ad otthont a magyarországi székhelyű EUNIC Hungary legnagyobb múltú programjának.

2 szeptember

A koto és a shamisen varázslatos dallamai - Élő bemutató és előadás

Kaneko Sumie, az ősi japán hangszerek, a koto és a shamisen hagyományos repertoárjának mestere, egy bemutatóval egybekötött előadást tart szeptember 2-án, este 7 órától a Budapest Music Center zenei könyvtárában.

6 augusztus

Mozisziget: Minden nap egy jó nap

Augusztusban ismét jön a Mozisziget: ez alkalommal a teaszertartás rejtelmeit ismerhetik meg nézőink a csillagos ég alatt!

21 június

Japán Filmhét 2022

Évente megrendezésre kerülő Japán Filmhetünkre ez alkalommal az összetartozás jegyében válogattunk össze négy alkotást, melyek a már jól megszokott Toldi moziban lesznek elérhetők június 21-24. között.

11 június

Manga olvasósarok a Comic Con-on

Az első budapesti Comic Con-on minket is megtaláltok, hiszen a képregény kavalkádból nem maradhatnak ki a japán mangák sem!

1 június

Irodalom Éjszakája 2022

A különleges irodalmi happening, az Irodalom Éjszakája idén is megrendezésre kerül Budapesten és Debrecenben.

6 április

Új téma-specifikus kurzus áprilisban: Onomato-pedia

A Téma-specifikus kurzusok B1/B2 szintű nyelvtudással rendelkező nyelvtanulókat céloznak meg. Az összesen 10 héten át tartó tanfolyamot a 2021-22. tanév során három alkalommal hirdetjük meg. A témák minden alkalommal változnak, az órákon – a kommunikációs készség növelése érdekében – anyanyelvi beszélők számára készült autentikus anyagokat használunk.

5 április

Új Autonóm kurzus áprilisban!

Ezen a kurzuson a hallgatók képzett oktatók segítségére, tanácsaira támaszkodva állítják fel saját nyelvtanulási tervüket, illetve sajátítják el az egyes tanulási technikákat. A tanfolyam egyik legfőbb előnye, hogy a résztvevők egyénileg dönthetik el, milyen irányban, hogyan szeretnének fejlődni. Lehet tankönyv alapján haladni, internet, animék vagy mangák segítségére támaszkodni, vagy éppen a többiekkel párokba állva a társalgást gyakorolni. A kurzust vezető oktató nem egyidejűleg tanítja a hallgatókat, hanem a tanulás különféle módszereivel, a felhasználható anyagokkal kapcsolatban ad hasznos tanácsokat, így segítve a tanfolyamon résztvevők egyéni fejlődését. A kurzust olyanoknak ajánljuk, akik szeretnének rátalálni saját egyéniségükhöz leginkább passzoló nyelvtanulási módszerekre, szeretnének egyéni tempóban, a saját maguk által meghatározott irányban csiszolni nyelvtudásukat. A tíz hetes  tanfolyamot a tanév során három ízben hirdetjük meg. Jelentkezni egy vagy akár több tanfolyamra is lehet.

1 március

Cinema Kabuki filmfesztivál

Márciusban a budapesti Puskin moziban eredeti japán Kabuki előadásokat tekinthetnek meg.