Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
info@japanalapitvany.hu

Local Project Support Program - Film 2019/20

A program a 2019-2020-as költségvetési során Magyarországon és Közép-Kelet Európában lebonyolított filmes projektek/programok megvalósításához ad anyagi támogatást.

Pályázatunkra olyan nem profitorientált projektekkel/programokkal lehet jelentkezni, melyek az adott országban hozzájárulnak a japán kultúra népszerűsítéséhez. A projektek célterülete a Japánt, illetve a japán kultúrát reprezentáló filmeket bemutató események.

Jelen pályázati program korábban a Jaőán Alapítvány tokiói Központjának pályázatai közé tartozott, ám a 2018-19-es költségvetési évtől a régióból érkező pályázatokat a Budapeti iroda kezeli.

A projektnek teljesen vagy nagyobb részben kapcsolódniuk kell Japánhoz, a japán kultúrához. Vallási vagy politikai célú kezdeményezéseket nem áll módunkban támogatni.

Fontosabb tudnivalók:
  • Kik pályázhatnak?

Kizárólag nem kereskedelmi célú szervezetek illetve intézmények pályázhatnak olyan programokkal, amelyek 2019. április 1. - 2020. március 20. között valósulnak meg.

• Mennyi az igényelhető támogatás összege?

Az egyes projektek nagyságától és súlyától függően az elérhető támogatás összege maximálisan kb. 1000 euró, viszont nemzetközi filmfesztiválok esetében a támogatás összege elérheti a maximális 3000 eurót is. Az igényelt támogatás mértéke nem haladhatja meg a projekt költségvetésének a felét

• Milyen költségekre kérhető a támogatás?
Csak meghatározott tételekre, úgymint utazási költség, tiszteletdíj, terembérlet, nyomtatási és média költségekre stb. Nem adható támogatás előzetes kutatási és fejlesztési projektekre.   A General Guidelines című dokumentum tanulmányozása után kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal a támogatás céljának kiválasztásával kapcsolatban.

• Van-e beadási határideje a pályázatnak?
A jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk az év során, azonban a pályázati dokumentumokat legkésőbb a projekt kezdete előtt két hónappal be kell nyújtani postai úton, vagy az Alapítvány irodájában személyesen.

• Mikor kerül kihírdetésre a pályázat eredménye?

A költségvetési év április 1-jei kezdetére való tekintettel a pályázatok leghamarabb 2019. áprilisában kerülnek elbírálásra. Az eredményről írásos értesítést küldünk.

• Mikor és hogyan kerül kifizetésre a támogatás?

A támogatás a projekt lezárultát követően, a szükséges dokumentumok benyújtása után kerül kifizetésre banki átutalással. Az elszámoláshoz szükséges dokumentumok: a Final Report (melynek tartalmaznia kell a Financial Report és a Project Report nevezetű adatlapokat is), valamint a támogatás fedezetéül szánt számlák, illetve azok másolatai.

• Van-e más egyéb feltétele a támogatásnak?
Kérjük, alaposan tanulmányozza át az alább letölthető General Guidelines című dokumentumot!
A támogatás lényeges feltétele, hogy a Japán Alapítványnak szerepelnie kell minden nyomtatott anyagon és egyéb média megjelenéseken.

Minden űrlapot angolul kérünk kitölteni!

• Milyen egyéb információk/dokumentumok szükségesek?

A pályázati adatlappal egyidőben teljes előzetes költségvetést is mellékelni kell, valamint információt a pályázó szervezetről.

A pályázati űrlapok kitöltését megelőzően kérjük, alaposan olvassa át a pályázat részleteit tartlamazó General Guidelines c. dokumentumot! Esetlegesen felmerülő kérdéseivel kérjük, még a pályázat benyújtása előtt keresse a projekt szakterületéért felelős munkatársunkat!

Elérhetőség:
Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10. Tel.: (0036-1) 214-0775/6

Felelős munkatárs:

Pályázati dokumentumok:

Tájékoztató: General Guidelines

A pályázathoz szükséges dokumentumok:
Application Form

A projekt megvalósulását követően benyújtandó dokumentumok:

Financial Report
Project Report