Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
info@japanalapitvany.hu

2018-19 Japán nyelvkurzusok - 2. félév

Nyelvkurzusainkon az órák az úgynevezett can-do kompetenciákra épülnek, melyek azt jelölik, hogy a nyelvhasználó mit tud, mit képes az adott nyelven kifejezni. Hallgatóink az osztálytársaikkal folytatott interakciók, foglalkozások révén fejleszthetik ki a kommunikációhoz szükséges beszéd-, hallás-, írás- és olvasáskészséget. Kurzusaink a Közös Európai Referenciakeret, valamint a JF Nyelvoktatási Standard normatívájára épülnek. A nyelvi képzéseken túl lehetőség nyílik a kultúrába való betekintésre, a különféle kulturális tapasztalatok által felépülő tanulásra.

Japánnyelvi kurzusok a második félévben
Februártól az alábbi kurzusokra lehet jelentkezni:

1Éves kurzusok

Két féléves tanfolyam (második szemesztere) azok számára, akik komoly nyelvtanulásban gondolkodnak. Részletek a Kurzuskiírásban olvashatók.

Szint:   A2–B1
 Tandíj: 50 000ft/félév
  * A tanfolyam szeptemberben kezdődött. Kérjük, vegye figyelembe, hogy új jelentkezés esetén a szabad férőhelyek
     függvényében tudunk lehetőséget biztosítani!
  * A tankönyvet hallgatóinknak egyénileg kell beszerezniük, melynek árát a tandíj nem tartalmazza.

Letölthető dokumentumok:
 Második féléves kurzuskiírás (pdf)
 Második féléves kurzusnaptár (időpontok, szünnapok, stb.) (pdf)
 Második féléves jelentkezési lap (docx)
   Második féléves előadói és tantermi beosztás (jpeg)

* A Dekiru tankönyvcsalád beszerezhető a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) webshopján keresztül:

* A 2018-19. tanévben nem indul nullszintről induló, kezdő (A1–A2-1 szintű) tanfolyam.  Akik kezdő szintről szeretnének japánul tanulni, azoknak online kurzusainkat (ld.: 5.), illetve autonóm tanfolyamainkat (ld.: 3.) ajánljuk figyelmébe.

* Egyéb nyelvtanulási lehetőségek a privát nyelviskolák honlapjain olvashatók.
     Momiji Nyelviskola: http://momiji.hu/
     Keleti Nyelvek Iskolája: http://www.keletinyelvek.hu/

2Téma-specifikus kurzusok

Tíz hetes rövid tanfolyam B1/B2 szintű nyelvtudással rendelkezőknek. A különböző témákra épülő, reáliákat (anyanyelvi beszélő számára készült autentikus anyagok) feldolgozó tanfolyamot három alkalommal hirdetjük meg a tanév során.

Szint:   B1–B2 (JLPT minimum N3 szint)
  Tandíj: 15 000ft/tanfolyam
    Kurzuskiírás: https://www.japanalapitvany.hu/hu/nyelvoktatas/tema-specifikus-kurzusok-2018-19/736

3Autonóm nyelvkurzusok

Rövidtávú tanfolyam azok számára, akik saját nyalvtanulási tervük alapján, képzett tanári felügyelet, segítség mellett kívánják nyelvi készségeiket tovább csiszolni. A tíz hetes tanfolyamot a tanév során 3 alkalommal hirdetjük meg. Részletek a Kurzuskiírás oldalon olvashatók.

Szint:   -
  Tandíj: 15 000ft/tanfolyam
    Kurzuskiírás: https://www.japanalapitvany.hu/hu/nyelvoktatas/autonom-nyelvkurzusok-2018-19/737

4Kulturális japán nyelvi előadások

Az egy alkalmas előadásokon a résztvevők különböző kulturális tapasztalatokon keresztül ismerkedhetnek meg a japán nyelvvel.  Olyanok is jelentkezhetnek, akik egyáltalán nem rendelkeznek japán nyelvi ismeretekkel.

Célcsoport:   nincs nyelvtudáshoz kötve
  Részvételi díj: 1000Ft/alkalom
  Időpontok: havi egy alkalommal, péntekenként, 18:00–19:30 között

Az előadások témájáról, időpontjáról, valamint a jelentkezés módjáról 1 hónappal az előadások előtt teszünk közzé információkat honlapunkon.

5E-learning kurzusok

- A Minato a Japán Alapítvány saját fejlesztésű nyelvoktatási platformja, mely tantermi kötelezettség nélkül online nyelvtanulási lehetőséget kínál:

- A Japán Alapítvány Budapesti Iroda februártól Marugoto A1-2 Online Japánnyelvi Kurzus Oktatóval címmel saját online nyelvkurzust is indít A1 szintű nyelvtanulók számára. Részletek az alábbi oldalon olvashatók:

Jelentkezni csak a Minato oldalon történő regisztráció után lehet. (A regisztráció ingyenes.)
Jelentkezési időszak: 2019. január 11. – január 30.

Kurzusokkal kapcsolatos egyéb tudnivalók:

– Kurzusaink alsó korhatára 13 év.

– Diákjainkat felkérhetjük, hogy segítsenek kérdőíveink kitöltésében, vegyenek részt interjúinkon, vagy járuljanak hozzá az óra anyagának videóra való rögzítéséhez. Kérjük szíves közreműködésüket!

– Japánnyelv-oktatóként általános-, közép- vagy nyelviskolában dolgozók számára féláron hirdetjük kurzusainkat. A részletekkel kapcsolatban kérjük, keresse fel munkatársainkat!

Kapcsolat:

Nyitvatartási idő: H–Cs, 9:00–18:00, P.: 9:00–17:00