Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu
vissza a listához

Szép Magyar Könyv Díjat kapott a Dekiru 1. japán nyelvkönyv

A magyarországi japán nyelvkönyvkészítés, a Dekiru tankönyvsorozat szerkesztőinek és valamennyiünk nagy örömére, jeles elismerésben részesült a japán és magyar anyanyelvű tanárok közös munkájával létrejött  Dekiru 1. japán nyelvkönyv.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesülése (MKKE) által mindenévben megrendezésre kerülő Szép Magyar Könyv verseny, valamennyi kiadó számára tökéletes alkalom,  kiadványainak megmérettetésére. A versenyen a könyvesbolti forgalomba kerülő magyarországi és határon túli nyomdákban kiállított könyvek, nyolc kategóriában (gyermekkönyvek, tankönyvek, ismeretterjesztő kiadványok, tudományos művek, szépirodalmi és ifjúsági könyvek, művészeti könyvek, bibliofil és speciális kiadványok valamint fakszimile, reprint és adaptált kiadványok) indulhatnak.

Az értékelés szempontjai között a tördelés, tipográfia mellett, többek között a grafika és a könyvészeti összkép is szerepel.

A Nemzeti Tankönyvkiadó kiadásában megjelent Dekiru 1. a tankönyv kategóriában vihette el a rangos szakmai díjat.

A 72 hazai és határon túli kiadó, összesen 139 pályázata közül a tankönyv kategóriában nyertes alkotás díja a 83. Ünnepi Könyvhét nyitónapján került kiosztásra.

Ezúton is köszönjük valamennyi szerkesztő, valamint Pongrácz Farkas könyvtervező kiváló munkáját.

A díjkiosztó ünnepség pillanatai:

 

dijkioszto1.png

dijkioszto2.png 

© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek