Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu
vissza a listához

Nihon bujó – Japán tánc (előadás és bemutató)

A japán tánc – bár Nyugaton kevésbé ismert, mint a nó, kabuki és egyéb színházi műfajok – a tradicionális japán előadóművészet egyik fontos ága, melyet májusban Budapesten is megismerhetnek az érdeklődők

 

 

 

 

 

Visszatérő vendégeink számára már ismerősen csenghet Fudzsima Rankó japán tánc-művész neve, aki az Edo-korban kifejlődött nihon bujó, azaz japán tánc egyik híres irányzata, a Daicsi-Fudzsima-iskola vezetője. Pozíciójából eredően nagy hangasúlyt fektet a klasszikus művek átörökítésére, de emellett külföldi irodalomi és zenei darabokon alapuló új műveket is létrehoz. hazáján kívül számos országban szerepelt már, s most 2017 után ismét Budapestre látogat, hogy e különleges japán előadóművészetből ízelítőt adjon a magyar közönségnek. Bemutatóján paróka, jelmez vagy egyéb, a szerepeket megkülönböztető kellékek nélkül táncol, amit japánul szuodorinak neveznek. Ez a nihon bujóra jellemző sajátos előadásmód lehetővé teszi, hogy a nézők alaposan megfigyeljék a táncos gyönyörű és kifinomult mozdulatait.

 

fujima-1.jpg ©KISHIN SHINOYAMA

 

Az est másik vendége Szakurai Takako tánckritikus, aki mesél a bemutatott táncokról, illetve a műfaj történetét is ismerteti. A nihon bujó a kabukival együtt fejlődött, ugyanakkor a kagura, a gagaku, a nó stb. lényegét is magában hordozza, így egy sajátos ötvözetét képezi az ókori és modern japán előadóművészeti formáknak. Előadásunk célja, hogy a közönségnek ne csak megmutassuk, de érthetővé is tegyük e különleges műfajt.

 

6b.JPG

 

 

Nihon bujó – Japán tánc

Időpont:

2019. május 22. 18:30

Helyszín:

Marczibányi Téri Művelődési Központ, Színházterem

(1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a.)

 

 

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi ív kitöltésével lehet:

(A rendszer csak akkor fogadja a jelentkezést, ha minden mezőt kitöltenek. A mobiltelefonról történő jelentkezés sajnos gyakran sikertelen, ezért ha teheti, inkább egyéb eszközről jelentkezzen, vagy keressen bennünket telefonon. A kellemetlenségekért elnézésüket kérjük és köszönjük megértésüket.)

Amennyiben regisztrálnak, de mégsem tudnak részt venni a programon, kérjük előzetesen jelezzék, hogy az Önök számára fenntartott helyet másnak átadhassuk. Szíves együttműködésüket előre is köszönjük.

Jelentkezésével beleegyezik a Japán Alapítvány GDPR szerint módosított adatvédelmi irányelveihez.

 

Jelentkezési lap

© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek