Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu
vissza a listához

Japán 2019 - kulturális előadás

 

 

Dr. Hidasi Judit a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója apropóján tart előadást a 2019-es év legfontosabb japán eseményeiről országos, illetve nemzetközi viszonylatban.

 

 

 

 

A felkelő nap országa számos évfordulót ünnepel idén: köztük talán legkiemelkedőbb a Heiszei-kor kezdetének 30. jubileuma, mely egyben a korszak lezárulása is lesz. 30 éve annak, hogy Akihito császár hivatalba lépett, ugyanekkor az idei a császári trón átadásának az éve is, amikor a regnáló császár lemondását követően fia, Naruhito herceg lép hivatalba, s ezzel kezdetét veszi egy új dinasztikus periódus. 2019 nemzetközi jelentőségű eseményekben is bővelkedik majd. Júniusban a G20 országok először üléseznek majd Japánban, illetve a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülés jegyében számos technikai újdonság bemutatására kerül sor robotizáció, mesterséges intelligencia és egyéb IT lehetőségek felhasználásával. Ezekről, s további eseményekről tudhatnak meg többet, akik ellátogatnak a jubileumi év első előadására.

Az előadás magyar nyelven, választható angol tolmácsolással zajlik.

 

hidashi-kep.jpg

 

Időpont:

2019. január 28. 18:00

Helyszín:

Petőfi Irodalmi Múzeum, Díszterem

(1053 Budapest, Károlyi utca 16.)

 

 A program a magyar-japán jubileumi év keretén belül kerül megrendezésre.

150.jpg

 

 

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi ív kitöltésével lehet:

(A rendszer csak akkor fogadja a jelentkezést, ha minden mezőt kitöltenek. A mobiltelefonról történő jelentkezés sajnos gyakran sikertelen, ezért ha teheti, inkább egyéb eszközről jelentkezzen, vagy küldjön üzenetet az info@japanalapitvany.hu címre. A kellemetlenségekért elnézésüket kérjük és köszönjük megértésüket.)

Amennyiben regisztrálnak, de mégsem tudnak részt venni a programon, kérjük előzetesen jelezzék, hogy az Önök számára fenntartott helyet másnak átadhassuk. Szíves együttműködésüket előre is köszönjük.

Jelentkezésével beleegyezik a Japán Alapítvány GDPR szerint módosított adatvédelmi irányelveihez.

Jelentkezési lap

© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek