Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
info@japanalapitvany.hu

Irodalom Éjszakája 2019 - Felolvasó est a Japán Alapítvány részvételével az EUNIC Hungary szervezésében

Idén is megrendezésre kerül az Irodalom Éjszakája, melyen ez alkalommal a "családi fészek" témakörben tartanak felolvasásokat.

Az Irodalom Éjszakájának ötlete tizenegy évvel ezelőtt született Prágában azzal a céllal, hogy a résztvevők minél több érdekes helyszínen, minél több nemzet irodalmából ízelítőt kaphassanak. Azóta nem csak a cseh fővárosnak lett az egyik legjelentősebb irodalmi eseménye, de hazánkban is negyedik éve kínál lehetőséget, hogy az irodalom szerelmesei új írókat és műveket fedezhessenek fel.

Idén a város szívében eddig rejtett, izgalmas helyszíneken tárul fel 23 ország irodalma a Radnóti színészeinek és vendégművészek tolmácsolásában. Az egész estén át tartó program a Radnóti Színház és az EUNIC Hungary (Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézeteinek magyarországi szervezete) együttműködésében valósul meg a Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával. A budapesti rendezvénnyel egyidőben Debrecenben is hallhatják a kiválaszott műveket a Debreceni Csokonai Színház tolmácsolásában. Japán irodalmát ezúttal az évtized legjobb japán sci-fi írói közt számon tartott Itó Projekt (valódi nevén Itó Szatosi)  képviseli.

irodalom-ejszakaja-2019.jpg

Irodalom Éjszakája

Időpont:

2019. március 28. 19:00-23:00

Helyszín:

Hopp Ferenc Múzeum

(1062 Budapest, Andrássy út 103.)

Itó Projekt Harmónia című regényének részletét Sodró Eliza olvassa fel.

Az Irodalom Éjszakájára a belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel.

A résztvevő 23 ország felolvasásainak részletes programja, és a helyszínek listája az esemény hivatalos honlapján elérhető:

A program Facebook oldalát az alábbi linken találják: