Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu
vissza a listához

Filmklub: Mameshiba

 

 

 

Áprilisban a házikedvenceké a főszerep: kutyabarátoknak és cicaimádóknak is készültünk egy-egy szívmelengető filmmel, hogy vidámabban teljen a tavaszi feltöltődés.

 

 

 

 

Mameshiba 

Rendezte: KAMEI Toru

 (2009, 106 p)

A film Jiro, a középkorba hajló férfi, valamint a kéthónapos shiba kutyus, Ichiro kalandjait követi nyomon. Shiba Jiro (Sato Jiro) 35 éves és munkanélküli. Szülővárosából még sosem tette ki a lábát és céltalanságával mit sem törődve, kényelmesen él szülei nyakán. Békés mindennapjainak azonban váratlanul vége szakad, mikor apja hirtelen meghal, anyja pedig szó nélkül elhagyja az otthonukat. A magára maradt Jiro egy napon belebotlik a nyakán piros kendőt viselő kiskutyába, s végül együtt indulnak el felkutatni Jiro eltűnt anyját…

Bár komédia, illetve családi film kategóriába is sorolják a filmet, a szórakoztató hangvétel ellenére a Japán társadalmat jellemző komoly társadalmi problémákat is érint. Bemutatja a hikikomori (társadalomtól és szociális érintkezéstől való elzárkózás) jelenséget, illetve a NEET (Not in Education, Employment, or Training; olyan személy, aki se nem tanul, se nem dolgozik, nem végez hasznos tevékenységet) életformát, a történet pedig egyfajta alternatívát kínál a személyes nehézségeken való felülemelkedésre.

A film az azonos című, népszerű japán tévésorozat adaptációja, és Sato Jiro melett ismert olyan színészeket vonultat fel, mint Adachi YumiWatanabe Tetsu, valamint Tsunogae Kazue.

 

mame-main1ss.jpg

© 2009 "MAMESHIBA" PRODUCTION COMMITTEE

 

Időpont:

2019. április 18. 18:00

Helyszín:

Budapesti Olasz Kultúrintézet

(1088 Budapest, Bródy Sándor utca 8.)

 

A filmet japánul, angol felirattal és választható magyar hangalámondással vetítjük.

Köszönetet mondunk a Budapesti Olasz Kultúrintézetnek a szíves közreműködésért.


 iic-colore-budapest.jpg 170131beyond2020logo-page-001.jpg   logocolour.jpg


A vetítésre a helyek beteltek. További regisztrációkat sajnos nem áll módunkban elfogadni. Szíves megértésüket köszönjük!

 


© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek