Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
info@japanalapitvany.hu

Japán-kutatás ösztöndíjas programok

A pályázat Japánban végzett kutatáshoz kínál lehetőséget a bölcsészet- és társadalomtudományok azon tudósainak és kutatóinak, akiknek szakterülete Japánhoz kapcsolódik. A program célja, hogy ezúton is elősegítse a külföldi Japán-kutatás fejlődését. A természtettudományok, orvosi tudományok illetve mérnöki ágazatok szakembereire nem vonatkozik a kiírás.

Pályázni az alábbi három kategóriában lehet:

Tudósok és kutatók (hosszútávú)

Pályázhatnak:

A bölcsészet- és társadalomtudomány képviselői, akik Japánnal kapcsolatos kutatásokat (összehasonlító tudományos kutatásokat is beleértve) folytatnak.

2 hónap (60 nap) - 12 hónap

Tudósok és kutatók (rövidtávú)

Pályázhatnak:

A bölcsészet- és társadalomtudomány képviselői, akik Japánnal kapcsolatos kutatásaikhoz (összehasonlító tudományos kutatásokat is beleértve) adatgyűjtés, felmérések készítése végett elengedhetetlen egy rövidebb időtartamú Japánban történő kutatás.

21-59 nap

Ph.D. hallagtók

Pályázhatnak:

A bölcsészet- és társadalomtudomány területén (összehasonlító tudományos kutatásokat is beleértve) Japánnal kapcsolatos kutatásokat folytató Ph.D. hallgatók, akik már abszolváltak (vagy az ösztöndíj kezdéséig abszolválni fognak) és a disszertációuk elkészítéséhez Japánba kell látogatniuk.

4-14 hónap

Minden Japán-kutatás pályázat beadási határideje: 2016. december 1.

Minden űrlapot angolul vagy japánul kérünk kitölteni!

A programokkal kapcsolatos részletes információkat a Japán Alapítvány General Guidelines c. pályázati tájékoztatójában olvashatnak:

Japánul

Angolul