Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu
vissza a listához

11. Nemzetközi MANGA Díj

A Japán Külügyminisztérium és a Japán Alapítvány szervezésében meghirdetésre került a 11. Nemzetközi Manga Díj, melyre már fogadják a nevezéseket.

A Nemzetközi MANGA Díjat 2007-ben hozták létre az akkori japán külügyminiszter, Aso Taro kezdeményezésére.  A díj célja elismerésben részesíteni azon manga-alkotókat, akik hozzájárulnak a manga nemzetközi terjedéséhez illetve a mangán keresztüli kulturális kapcsolatteremtéshez. 

 

 

 

A nevezéseket 2017. marcius 17. (péntek) és 2017. június 30. (péntek) között kell eljuttatni az adott ország Japán külképviseletére (nagykövetség ill. konzulátus) vagy a 10. Nemzetközi MANGA Díj postafiókjába.

A nevezés feltételeiről és részleteiről szóló útmutató elérhető a Nemzetközi MANGA Díj honlapján. 

 

A legjobbnak ítélt pályamunkát Arany Díjjal tünteti ki a zsűri, további három kiiemelkedő pályamű pedig Ezüst Díjban részesül. A díjazottakat a Japán Alapítvány meghívja Japánba, hogy részt vegyenek a díjátadó ünnepségen. A Japánban töltött idő (ált. 10 nap) alatt a díjazottaknak lehetőségük van japán manga-alkotókkal eszmét cserélni, kiadókat látogatni, valamint helyi nevezetességeket megtekinteni. 

manga.png 

 

Részletes információ: http://www.manga-award.jp/index.php?lng=e

© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek